Erfgoedontmoeting in Altena op 28 februari

Foto: Archief
4 februari 2024, 15:37
Regio Info

HEUSDEN - Tijdens de erfgoedontmoeting bij Streekarchief Langstraat Heusden Altena maakt u kennis met het archief, wat daar bewaard wordt en wat u daarmee kunt vertellen over de geschiedenis van de streek.

Reis mee door Altena en maak kennis met het erfgoed dat onze gemeente rijk is. Ons gezamenlijk erfgoed zit vol met geschiedenis, waardevolle verhalen en herinneringen die de moeite zijn om te ontdekken én door te geven. Bekijk een verscheurd archiefstuk uit de tijd van het canonvenster ‘Revolutie in het land!’. Ontdek ook hoe het schrift door de eeuwen heen veranderde. De verschillende archiefstukken die het Streekarchief beheerd laten deze veranderingen goed zien.

Tijdens een reeks erfgoedontmoetingen, die plaats vinden op verschillende locaties, maakt u kennis met een erfgoedinstelling, een verhaal uit de Canon van Altena en neemt u deel aan een culturele activiteit. Op woensdag 28 februari tussen 19.00 en 21.00 uur bent u van harte welkom in het Streekarchief Langstraat Heusden Altena in Heusden voor deze erfgoedontmoeting.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl