In Altena verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen het grootst van Noord-Brabant

Foto: Ter illustratie
6 februari 2024, 15:05
Verlopen

ALTENA - In Altena is het verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen het grootste van heel Noord-Brabant. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De laatste beschikbare cijfers komen uit 2022. Toen bedroeg het gemiddelde inkomen van een man in Altena 42.600 euro, dat van een vrouw kwam uit op 21.100 euro, oftewel 49,5 procent daarvan. Landelijk verdient een vrouw 61 procent van het gemiddelde manneninkomen. Landelijk gezien is de loonkloof tussen mannen en vrouwen 56 procent.

De kloof daalt wel, maar langzaam. Met die daling stijgt het aantal vrouwen dat economisch zelfstandig is. Cijfers daarover voor Altena zijn er niet, maar in de provincie Noord-Brabant is 84,6 procent van alle mannen economisch zelfstandig, tegen 69,7 procent van alle vrouwen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl