Gereformeerde kerk Giessen-Rijswijk buiten gebruik gesteld

Foto: Ter illustratie
13 februari 2024, 15:04
Verlopen

GIESSEN-RIJSWIJK - Met een gevoelige dienst is afgelopen zondagmiddag de gereformeerde kerk van Giessen-Rijswijk buiten gebruik gesteld.

Na bijna twee eeuwen betekent dat niet alleen het einde van het kerkgebouw, maar ook het einde van het zelfstandig voortbestaan van de gereformeerde gemeente in Giessen-Rijswijk. Terugloop van het ledental en het niet meer volledig kunnen bemensen van de kerkenraad waren de belangrijkste redenen om de zelfstandigheid op te geven.

Na een zorgvuldig proces is gefuseerd met de zustergemeente in Andel. Een bijzonder moment tijdens de dienst was het uitdragen van de liturgische voorwerpen, zoals de kanselbijbel en paaskaars, symbolisch voor het opbreken op weg naar een nieuwe bestemming. Komende zondag worden die in Andel weer binnengedragen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl