Minder incidenten in aanloop naar en tijdens jaarwisseling Altena

Foto: Archief
17 februari 2024, 05:26
Verlopen

ALTENA - De aanloop naar de jaarwisseling is in Altena relatief rustig verlopen. Tijdens de jaarwisseling was er in verschillende kernen sprake van brandstichting, vernieling en het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk.

Het aantal incidenten is nu voor het tweede jaar op rij lager. De geleden financiële schade is, rekening houdend met reguliere prijsstijgingen, vergelijkbaar met de voorgaande jaarwisseling. Burgemeester Egbert Lichtenberg: “We streven naar een feestelijke jaarwisseling waarbij de veiligheid van onze handhavers en inwoners voorop staat. Dit doen we mede door intensieve en integrale samenwerking met politie, OM en brandweer. De geleden schade is nog steeds te hoog, maar ik ben blij dat we voor een tweede jaar op rij minder incidenten zien. Niet alleen tijdens, maar zeker ook voorafgaand aan de jaarwisseling. Dat is ook van waarde voor onze hulpverleners die de decembermaand grotendeels met hun naasten konden doorbrengen.”

“Tijdens de jaarwisseling konden zij hun publieke taak veilig uitvoeren. Er was minder overlast voor onze inwoners. Ik hoop dat deze positieve lijn zich voortzet. Het is goed te zien dat de stooktonnen die mensen bij ons aan kunnen vragen nog steeds voorzien in een behoefte om op een veilige manier een vuur te stoken. We bemoedigen ook andere initiatieven waarbij we met elkaar op een veilige manier de jaarwisseling kunnen vieren. Met mensen die hier ideeën over hebben gaan we graag in gesprek.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl