Leefbaarheid in Altena afgenomen

Foto: Archief
3 maart 2024, 16:45
Verlopen

ALTENA - De leefbaarheid in en om Altena is in het afgelopen jaar minder geworden, blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau Voor de Statistiek.

In deze tweejaarlijkse enquête, onder bijna 200.000 Nederlanders, zegt 17,0 procent van de inwoners van de regio Dongemond dat hun wijk twaalf maanden geleden nog leefbaarder was. Volgens 8,4 procent is de leefbaarheid juist toegenomen. Al met al geven inwoners van deze regio de leefbaarheid van hun buurt een 7,7. Twee jaar geleden was dat nog een 7,8. Het gevoel van veiligheid is in de regio Dongemond in twee jaar tijd ook afgenomen: 33,4 procent van de inwoners voelt zich in de eigen buurt wel eens onveilig, tegen 30,7 procent bij de vorige monitor.

De sociale cohesie is hier ten opzichte van twee jaar geleden verslechterd: inwoners geven die nu een 6,5 in plaats van een 6,7. Een andere conclusie van de nieuwe enquête is dat de criminaliteit is toegenomen ten opzichte van twee jaar geleden, toen corona en lockdowns grotendeels het leven bepaalden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl