Stichting KunstinAltena komt met kunstexpositie ‘Verwonder U’

Foto: Ter illustratie
22 maart 2024, 16:07
Regio Info

RIJSWIJK - In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 organiseert de stichting KunstinAltena een kunstexpositie met beeldende kunst gemaakt door inwoners van Altena (Altenaren) met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Voor het promoten van beeldende kunst wil KunstinAltena bevorderen dat exposities toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Onder het motto ‘Verwonder U’ wil KunstinAltena ook de inwoners van Altena met een beperking die zich creatief bezighouden met beeldende kunst, de kans bieden om hun werk te exposeren. Kunst die ertoe doet. Door hiermee ‘Aan de Slag’ te gaan, zullen ook zij met hun kunstwerken een bijdrage kunnen leveren aan een beter en mooier cultureel Altena. KunstinAltena doet een oproep aan iedereen in Altena die zich creatief bezighoudt met het maken van beeldende kunst, om zich aan te melden als deelnemer aan de kunstexpositie.

Daarbij gaat het om beeldende kunst, zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotografie en film, keramiek, sieraden en boetseren. Vanzelfsprekend moeten de te exposeren kunstwerken een zekere originele en artistieke kwaliteit hebben. Daarom zal, bij het voorbereiden van de expositie, het werk van degenen die zich aanmelden, door de kunstenaars van KunstinAltena op die kwaliteit beoordeeld worden. De kunstexpositie ‘Verwonder U’ is gepland in het weekend van zaterdag 8 juni en zondag 9 juni 2024, in het kerkgebouw aan de Rijswijksesteeg in Rijswijk. Aanmelden dient vóór woensdag 17 april 2024 te gebeuren op het e-mailadres info@kunstinaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl