Overdracht voertuig van brandweer Woudrichem

Foto: Aangeleverd
5 april 2024, 16:06
Verlopen

WOUDRICHEM - Maandag 8 april om 19.00 uur zal Egbert Lichtenberg, burgemeester van de gemeente Altena, officieel de nieuwe brandweerwagen overhandigen aan de brandweercollega’s van de post Woudrichem.

Het nieuwe voertuig, in brandweertermen een Tankautospuit (TS) genoemd, staat vanaf begin dit jaar al in de kazerne. De afgelopen maanden is er volop getraind om vakbekwaam te worden en zijn de laatste technische snufjes ingebouwd. Het team van Woudrichem is er klaar voor. Na het komende paasweekend zal deze wagen te zien zijn bij uitrukken en oefeningen in de omgeving.

Daarnaast kan de brandweer van Woudrichem nieuwe aanwas gebruiken. Het is vaak onbekend, maar bij de brandweer zitten niet alleen stoere potige mannen. Uit ervaring weet men dat met name jonge mensen, vanaf 18 jaar, en vrouwen snel denken dat het niks voor hen is. En uit ervaring weet men ook dat dit beeld onterecht is. Dus wilt u iets betekenen voor de inwoners van Woudrichem en omgeving? Is hulpverlenen echt iets voor u en bent u niet vies van aanpakken? Kom dan absoluut eens kijken op de wekelijkse oefenavond op maandagen vanaf 19.00 uur en ervaar of brandweervrijwilliger iets voor u is. U kunt uzelf aanmelden bij de postcommandant Bob Proper, bereikbaar op 06-34591335.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl