Schubert en Morricone in Kasteel Dussen

Foto: Merlijn Doomernik
12 april 2024, 19:08
Verlopen

DUSSEN - Schubert en Morricone zijn te zien in Kasteel Dussen op donderdag 18 april 2024 vanaf 20.00 uur. Voor de bewerkingen van Schubert’s piano sonates heeft dit duo Schubert en Morricone de afgelopen jaren veel lof ontvangen.

Ze spelen in dit programma de zeer aangrijpende en diepgravende sonate D960, die Schubert vlak voor zijn dood componeerde. Voor het tweede thema van het programma zijn Fernando en Izhar op zoek gegaan naar de mooiste parels en meest virtuoze hits uit de Italiaanse podium- en filmgeschiedenis. Ze plaatsen een spectaculaire opera ouverture van Spontini tegenover bekende melodieën van Ennio Morricone en Nino Rota. U kunt ook luisteren naar de naar Amerika gevluchte Italiaanse filmcomponist Castelnuovo-Tedesco, die in Holywood furore maakte.

De gitaar als vrolijke tune, romantische hartenveroveraar, intieme zanger, vingervlugge virtuoos. Zoals gebruikelijk in de programma’s van Elias/Cordas staan er diverse soorten gitaren op het podium en rijgt het duo de stukken aan elkaar met bijzondere anekdotes. Entree: € 17,50 per persoon. Reserveren kan via vriendenkasteeldussen.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl