Woerkumer BierGilde organiseert Barrel Aged speciaalbier proeverij

Foto: Ter illustratie
12 april 2024, 19:35
Verlopen

WOUDRICHEM - Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaalbier proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk.

Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die vooral samen willen proeven en er van willen genieten. Op 18 april komt brouwerij ’t Meuleneind uit het Brabantse Hoeven naar de vesting van Woudrichem. Brouwerij ’t Meuleneind is internationale bekend vanwege het jaarlijkse Barrel Aged speciaalbier festival dat onlangs weer in Hoeven gehouden werd. Op deze avond worden twee van hun basisbieren geproefd: een blond voor de pauze en een quadrupel na de pauze. Naast het basisbier wordt ook hetzelfde bier maar dan nadat het een aantal maanden op een oudvat rum, whiskey en/of bourbon heeft gerijpt geproefd.

Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en geven bierliefhebbers die reeds eerder op een proeverij geweest zijn de voorkeur. De locatie is Het Arsenaal aan de Kerkstraat 41 in Woudrichem. De proeverij bestaat uit 5 proefglazen (15 cl), uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur in de pauze en bitterballen na afloop. De kosten zijn deze keer € 23,50 per persoon. Deelnemers dienen zich voor 16 april op te geven via info@woerkumerbiergilde.nl. De aanvang is om 20:00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl