College Altena komt met ambitieus plan voor bouwen van woningen

Foto: Archief
13 april 2024, 06:28
Verlopen

ALTENA - Woningen die in Altena worden gebouwd, zijn te duur of sluiten onvoldoende aan bij de wensen en behoeften van de inwoners. Ze zijn veelal niet levensloopbestendig en onvoldoende toegespitst op de behoefte van de mensen die een woning zoeken.

Dat moet veranderen, vinden burgemeester en wethouders. Vandaar dat ze een ambitieus plan hebben gemaakt om de komende jaren de juiste woningen op de juiste plekken te bouwen. Om op die manier ook bij te dragen aan leefbare en vitale kernen. Altena wil tot 2030 minimaal 3000 woningen bouwen. Die zijn nodig om aan de vraag te voldoen.

Het college zet nu in op betaalbare, duurzame en diverse woningen. Dat kan alleen als wordt samengewerkt met de woningcorporaties, de dorpsraden en de jongerenraad. Maar ook met organisaties als waterschap Rivierenland, Enexis en Brabant Water. Bij het bouwen van woningen zijn alle 21 kernen bij het college in beeld. Bij de 3000 extra woningen hoeft het niet per se te gaan om nieuwe woningen. Ook woningsplitsing of het ombouwen van bestaande gebouwen tot woningen kunnen bijdragen aan het doel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl