Gemeente Altena wil beleid invoeren om mantelwonen mogelijk te maken

Foto: Archief
13 april 2024, 06:21
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena wil beleid gaan invoeren om op het perceel van bestaande woningen een extra woning toe te staan voor mantelwonen door familieleden.

Het tijdelijk wonen bij een bestaande woning was in Altena vooralsnog alleen mogelijk als er sprake is van mantelzorg. Een jaar geleden diende het CDA een motie in om beleid te ontwikkelen voor het faciliteren van mantelwonen. De motie werd gesteund door een grote meerderheid van de raad. Met het nieuwe beleid wil de gemeente ook mantelwonen mogelijk maken, zonder dat er daarbij sprake hoeft te zijn van zorg.

Ook zou het jongeren de mogelijkheid geven om eerder zelfstandig te gaan wonen. Mantelwonen zou alleen mogelijk bij een bestaande woning en voor een periode van maximaal 15 jaar. Het raadsvoorstel gaat als hamerstuk naar de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering, zo bleek tijdens de Altenatafel. Na verloop van tijd zal het beleid geëvalueerd worden, werd afgesproken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl