Sloop OBS J. Henri Dunantschool en gymzaal lopen vertraging op

Foto: Archief
13 april 2024, 06:25
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Het duurt nog even voordat het oude gebouw van OBS J. Henri Dunantschool en de Gymzaal aan de Tulpstraat in Wijk en Aalburg worden gesloopt. Momenteel vindt de aanbesteding van de sloop voor beide gebouwen plaats.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Altena heeft de aanbesteding van de sloop vertraging opgelopen doordat extra onderzoeken moesten plaatsvinden. Het is de bedoeling dat de sloop van de twee gebouwen eind september afgerond is. Vervolgens kan worden gestart met de voorbereidingen van de nieuwbouw.

De leerlingen van de Dunantschool krijgen sinds 2 januari les in de lokalen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. Eind december vorig jaar werd er verhuisd. Doordat niet direct begonnen kon worden met de sloop, zal de oplevering van de nieuwe school ook later plaatsvinden dan aanvankelijk werd gedacht. Men verwacht eind 2025 het nieuwe onderkomen te kunnen betrekken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl