Neem deel aan de tour ‘Kapelsche Veer’

Foto: Archief
14 april 2024, 11:27
Verlopen

VEEN/WAALWIJK - Tijdens de tour rondom de Strijd om Kapelsche Veer komt u alles te weten over de complete slag die eind december 1944 begon toen de Polen probeerden de Duitsers te verdrijven uit de Overdiepse polder.

Tijdens de tour maakt u kennis met de oorzaken en de aanloop, vervolgens met de drie mislukte pogingen en tenslotte met de laatste succesvolle poging, die operatie Elephant heet. De gidsen nemen dag voor dag de Strijd om Kapelsche Veer door en gaan in op de details van de slag.

De tour op 18 mei begint om 09.00 uur bij het gemaal Gansoyen bij Jachthaven ‘T Stukske aan de Gansoysensteeg in Waalwijk. Daarna verplaats u, met enkele tussenstops, naar het Kapelsche Veer. De tour wordt rond 11.30 uur afgesloten bij het monument van de Strijd om Kapelsche Veer. De kosten voor deelname bedraagt € 10, per persoon. Aanmelden is vereist en kan via https://oorlogsmuseumveen.nl. Maar let op, vol is vol.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl