Tour ‘Het front aan de Bergsche Maas’

Foto: Archief
14 april 2024, 11:26
Verlopen

VEEN - Tijdens de Battlefield Tour ‘Het front aan de Bergsche Maas’ komt u alles te weten over de periode 1944-1945 tussen de dorpen Wijk en Aalburg en Dussen.

Niet veel mensen weten dat deze dorpen vanaf november 1944 tot mei 1945 midden in de frontlinie waren gelegen en dat het grote gevolgen had voor het Land van Heusden en Altena. Tijdens deze tour is er aandacht aan de gebeurtenissen rondom de bruggen bij Wijk en Aalburg in mei 1940 en gaat u op in de strijd om het Kapelsche Veer.

De tour wordt georganiseerd op zaterdagochtend 20 april om 09.00 uur en duurt gemiddeld drie uur. De start is bij de parkeerplaats van de bushalte Kromme Nol in Wijk en Aalburg. Hier kunt u gratis parkeren. Gezien de grotere afstanden wordt er verplaatst met een historisch voertuig. Aanmelden doet u via de website https://oorlogsmuseumveen.nl/battlefield-tour/. Maar let op, vol is vol.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl