Veerboot Werkendam – Dordrecht vermoedelijk nog weken uit de vaart

Foto: Archief
14 april 2024, 16:14
Verlopen

WERKENDAM - De veerdienst tussen de Kop van ’t Land bij Dordrecht en Werkendam is vermoedelijk nog weken uit de vaart.

Dinsdag 9 april  vond een aanvaring plaats tussen het autoveer De Biesbosch en een binnenvaartschip. Het autoveer probeerde op dat moment bij harde wind de Nieuwe Merwede over te steken vlak voor een binnenvaartschip. De schipper van het geladen binnenvaartschip liet zijn hoorn nog blazen als waarschuwing, maar De Biesbosch slaagde er niet in op tijd uit de route van het schip te komen. Overstekende veerboten zijn verplicht doorgaande vaart voorrang te geven. Door de botsing werd het autoveer opgeduwd. Het autoveer is al gevolg hiervan zwaar beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

De veerboot ligt nu voor inspectie bij een scheepswerf in Hardinxveld-Giessendam. Reparatie zal enkele weken in beslag nemen en een geschikte alternatieve pont is niet beschikbaar. Bij gepland onderhoud van De Biesbosch wordt de pont vervangen door de reservepont van het veer Kinderdijk-Krimpen. Die wordt echter al elders gebruikt. Exploitant Blue Amigo zoekt nog wel naar een pont om in ieder geval fietsers en voetgangers over te zetten, maar acht ook de kans klein dat hiervoor een oplossing wordt gevonden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl