Zo maakt u uw tuin klimaatbestendig

Foto: Archief
14 april 2024, 11:01
Verlopen

ALTENA - Een groene tuin zorgt voor verkoeling in de zomer en in een groene tuin kan het regenwater goed weglopen in de grond. Hoe maakt u uw tuin klimaatbestendig?

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met extreme buien, meer neerslag, en langere perioden van droogte en hitte. Met een groene tuin bent u beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.

De eerste stap naar een groene tuin is het wippen van tegels: maak minimaal 60 procent van uw tuin groen. Wilt u bepaalde delen van uw tuin verharden? Kies dan voor halfverharding, waterdoorlatende klinkers of een terras met brede voegen. Zo kan het regenwater goed de bodem intrekken. Een groene (gevel)tuin, groen balkon of groen dak kan regenwater goed opvangen en werkt verkoelend in periodes van hitte. Door overtollig regenwater op te vangen, zorgt u ervoor dat u in tijden van droogte uw tuin mooi en gezond kunt houden zónder veel kraanwater te gebruiken. U kunt het regenwater bijvoorbeeld opvangen in een regenton of onder de grond in infiltratiekratten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl