Man uit Giessen veroordeeld tot gevangenisstraf voor diefstal van veilingkarren

Foto: Archief
15 april 2024, 20:16
Verlopen

GIESSEN - Voor de diefstal van 1084 veilingkarren van Royal FloraHolland in Honselersdijk zes jaar geleden, zijn twee mannen uit Giessen en Sliedrecht vrijdag door de Haagse rechtbank tot gevangenisstraffen veroordeeld.

Voor de diefstal van 1084 veilingkarren van Royal FloraHolland in Honselersdijk zes jaar geleden, zijn twee mannen uit Giessen en Sliedrecht vrijdag door de Haagse rechtbank tot gevangenisstraffen veroordeeld. Ook moeten ze ieder tonnen schadevergoeding aan de veiling betalen. De schade bedroeg rond de miljoen euro. In vijf maanden tijd brachten de twee in 2018 de in totaal ruim duizend karren naar een sloperij in Brabant, waar ze geld kregen voor het ‘oud’ ijzer.

In de straffen die de rechtbank oplegde, werd er rekening gehouden met de onwenselijk lange duur van de vervolging. De 51-jarige transporteur Arno M. uit Giessen kreeg drie maanden cel, waarvan tweeënhalve maand voorwaardelijk en moet de schade aan de veiling betalen op straffe van een jaar gijzeling bij wanbetaling. Het vonnis van de rechtbank luidde overeenkomstig de eisen die het OM had laten horen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl