Altena doet onderzoek naar fietsverbinding De Roef

Foto: Archief
19 april 2024, 20:58
Verlopen

SLEEUWIJK - Altena gaat onderzoeken of een veilige fietsverbinding langs of over De Roef in Sleeuwijk mogelijk en noodzakelijk is.

Burgemeester en wethouders hebben dit laten weten aan de VVD-fractie, die daar kortgeleden vragen over stelde. De partij stelt dat bewoners van nieuwe woonwijk de Waterlinie gebruikmaken van De Roef om bijvoorbeeld naar het Altena College of naar het bustransferium aan de Tol te gaan. Omdat dit deel van De Roef geen fiets- en voetpad heeft, moet al het verkeer over het drukke weggedeelte. Ook al gaat het slechts om 125 meter, vindt de VVD dat er een fietspad moet komen zodat het verkeer veilig de wijk uit kan.

Het college gaat dat nu laten onderzoeken en neemt daarin ook het gedeelte ter hoogte van het hippisch centrum mee.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl