Informatieborden bij Hollandse Waterlinie

Foto: Archief
19 april 2024, 21:04
Verlopen

ALTENA - Gemeente Altena maakt deel uit van het UNESCO Werelderfgoed.

Sinds 2021 vormt de Nieuwe Hollandse Waterlinie samen met de Stelling van Amsterdam het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Eind 19e eeuw werd deze verdedigingslinie aangelegd om het westen van Nederland in oorlogstijden te beschermen tegen de vijand uit het oosten. Een uniek en ingenieus systeem met vele forten, sluizen, kanalen en dijken. Altena behoort tot het meest zuidelijke deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is de enige gemeente in Brabant die hier deel van uitmaakt. Deze verdedigingslinie is 85 kilometer lang en strekt zich uit van Muiden tot de Biesbosch.

Om deze bijzondere status onder de aandacht te brengen zijn de informatieborden bij de forten en andere water- en verdedigingswerken in een nieuw jasje gestoken. De borden bevatten informatie over de historie, het gebruik van de forten en laten zien wat er te doen is in de omgeving. De borden zijn mede mogelijk gemaakt door het Pact van Loevestein.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl