69 extra woningen in Andel: laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst sneller dichterbij

Foto: Ter illustratie
25 april 2024, 12:38
Verlopen

ANDEL - De gemeenteraad van Altena heeft het bestemmingsplan voor fase 3 van nieuwbouwproject Bronkhorst vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er in Andel een gevarieerd aanbod van 69 woningen bij gebouwd gaat worden.

Gezien de grote behoefte aan woningen, gebeurt dit eerder dan oorspronkelijk gepland. Waar fase 1 is afgerond en fase 2 volop in ontwikkeling, komt ook de laatste fase van nieuwbouwproject Bronkhorst in Andel dichterbij. Binnen het totale project gaat het om een gevarieerd aanbod van 230 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Fase 3 bestaat uit 69 woningen die eveneens een gevarieerd aanbod bieden van sociale huurappartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kap, vrijstaande en levensloopbestendige woningen. Na de zomer van 2024 wordt gestart met het voorbereiden van de bouwgrond. Medio 2025 kan vervolgens gestart worden met de bouw.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Eigenlijk zouden we in 2026 starten met de voorbereiding, maar vanwege de grote woningbehoefte hebben we fase 3 versneld in gang gezet. De raad ging unaniem akkoord en daar ben ik heel blij mee. Ook met de feedback van omwonenden op het plan. Die feedback hebben we waar mogelijk een plek gegeven.”

Wethouder Hans Tanis: “De vraag naar woningen in Altena is onverminderd groot. Dat we nu sneller dan verwacht tot een mooi en gevarieerd aanbod van woningen komen, is een mooie ontwikkeling. Door het gevarieerde aanbod krijgen verschillende doelgroepen de kans, ook starters. Daar ben ik heel blij mee, we houden hen graag in onze gemeente.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl