Turnsters W.I.K. regiokampioen en seizoenskampioen

25 april 2024, 11:47

WIJK EN AALBURG - Zaterdag 13 april kwamen 300 turnsters van dertig verschillende clubs naar Wijk en Aalburg om deel te nemen aan de teamfinale. Sportvereniging W.I.K. had MFC d’Alburcht omgetoverd tot ware turnhal inclusief een grote wedstrijdvloer.

De dag was verdeeld in drie rondes, met zo’n 100 sporters per ronde. Zij turnden een meerkamp op de toestellen sprong, vloer, brug en balk. Zeventien selectieleden van Sportvereniging W.I.K. hadden zich geplaatst voor deze finale. Extra leuk voor hen dat deze turnwedstrijd plaatsvond in ‘eigen huis’. De tribunes waren goed gevuld met ook veel aanmoedigers uit Wijk en Aalburg.

Het team in ronde 2, niveau 6 nam het op tegen 17 andere teams en mocht daarna de gouden plak in ontvangst nemen. Ook werden er seizoenskampioenen gehuldigd. Uit handen van wethouder Sheikkarim ontvingen twee W.I.K. teams en het gemixte team van W.I.K. Wijk en Aalburg & KGV Kaatsheuvel een mooie beker. Sportvereniging W.I.K. kijkt terug op een zeer geslaagde dag die mede mogelijk werd gemaakt door de vele vrijwilligers.