Gemeente Altena presenteert brochure met voorgenomen havenontwikkeling Werkendam

Foto: Archief
27 april 2024, 18:37
Verlopen

WERKENDAM - Kees van der Staaij nam vrijdag het eerste exemplaar van de door gemeente Altena samengestelde brochure over de voorgenomen havenontwikkeling in ontvangst van wethouder Hans Tanis.

Van der Staaij is door het Kabinet aangewezen als gezant maritieme maakindustrie. De gemeente en de maritieme bedrijven in Werkendam zetten in op meer ruimte voor het maritiem cluster in Werkendam. Dit is niet alleen nodig vanuit economisch oogpunt, maar ook in het kader van de door het Kabinet benoemde veiligheidsbelangen. Gemeente Altena benoemt de urgentie en roept op tot een publiek-private samenwerking.

Om ruimte te bieden aan de actuele groeipotentie heeft de gemeente Altena een gefaseerd ontwikkelplan opgesteld voor de haven van Werkendam. De gemeente stelt voor op korte termijn in het bestaande havengebied een insteekhaven af te graven en voor de middellange termijn een havenuitbreiding te realiseren. Er komt daarmee meer kaderuimte beschikbaar. Dit plan sluit naadloos aan op de sectoragenda Maritieme Maakindustrie en draagt zo bij aan waterveiligheid, klimaatadaptie en natuurbouw.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl