Nieuwe locatie voor volkstuintjes Polstraat lijkt in zicht te zijn

Foto: Pexels.com
27 april 2024, 18:42
Verlopen

WIJK EN AALBURG - ChristenUnie-raadslid Wijnand van der Hoeven stelde het college eerder vragen over de stand van zaken voor een nieuwe locatie van de volkstuintjes bij de Polstraat in Wijk en Aalburg.

De bestaande tuintjes ter hoogte van de Polstraat zijn al ontruimd zijn om woningen te kunnen bouwen, maar er was nog geen zicht op een nieuwe locatie. Wethouder Hans Tanis laat nu weten dat medio juni de gemeente verwacht het eens te worden met de eigenaar van een nieuwe locatie voor volkstuintjes in Wijk en Aalburg. De gemeente heeft de volkstuinders beloofd een alternatieve plek te bieden, maar dat viel niet mee.

Er is nu een kansrijke locatie gevonden op een wat ruimere afstand van de Polstraat, maar wel groter dan de vorige locatie. De provincie staat alvast niet afwijzend tegenover deze locatie. De gemeente is nu verder in gesprek met de eigenaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl