Lente op het fort in Giessen

Foto: Archief
28 april 2024, 12:16
Verlopen

GIESSEN - Archeo Altena en Altenatuur nodigen op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur jong en oud uit op Fort Giessen om deel te nemen aan tal van activiteiten met als thema: Lentefort.

Leden van de Archeologische vereniging laten zien hoe men leefde in de prehistorie. Kinderen ervaren dit door, onder meer, het maken van een pijl en boog, vuur en een vuurplaats en grottekeningen. Ook kunt u muntjes zoeken met een detector, en u mag pannenkoeken bakken. Lente betekent de start van nieuw leven in de natuur. Kinderen kunnen de dieren een handje helpen door een nestkastje of bijenhotel te maken. Leden van Altenatuur helpen hier bij. Verder zijn er diverse stands over onder meer weidevogelbescherming, uilenbescherming en van Brabants Landschap. Ook kunt u rondwandelen over het Fort terrein en genieten van de voorjaarsflora, u kunt zelfstandig een kijkje nemen in het Fortgebouw of om 14.00 uur kunt u met een gids mee die u alles vertelt over het fort.

U vindt Fort Giessen aan de Giessensesteeg 2. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl