Rondleiding Fort Altena op 18 mei

Foto: Archief
28 april 2024, 12:12
Verlopen

WERKENDAM - Pal aan de A27 ligt het cultuurhistorisch erfgoed Fort Altena. Dit fort werd in 1847 als verdedigingswerk gebouwd. Ga mee met de rondleiding die perfect te combineren is met een lunch in de brasserie.

Fort Altena is tussen 1847 en 1850 ten zuiden van Sleeuwijk gebouwd. Het ligt langs de oude Route Impériale; de Napoleontische straatweg van Parijs naar Amsterdam. Fort Altena maakt onderdeel uit van het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies en diende als afsluiting van de toegang Breda-Gorinchem en de Uppelsche Dijk. Later werd het fort volledig verbouwd en vergroot tot een langgerekt fort.

De rondleiding start op 18 mei om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Wilt u graag deelnemen? Meld u vooraf aan via info@fortaltena.nl. De kosten bedragen voor volwassenen 4 euro en voor kinderen 2 euro. U kunt contant betalen bij de gids.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl