Boek Bert van Straten over Woudrichems burgemeester in oorlogstijd

Foto: Archief
29 april 2024, 17:05
Verlopen

WOUDRICHEM - Op 26 april is het boek 'Wees vooral een burgemeester voor allen' van Bert van Straten verschenen, over Woudrichems burgemeester in oorlogstijd Jac van der Lely.

In het land van Altena gaan verhalen over de Tweede Wereldoorlog veelal over de acties van verzetsgroepen André en Albrecht, de heldendaden van de Line Crossers, de strijd om het Capelse Veer, de beschietingen en vernielingen in het laatste oorlogsjaar, de onderduikers, het lot van de Joden, de ramp met veerboot Janihudi 4 en vele evacuees. Deze verhalen vormen echter niet het complete verhaal over de Tweede Wereldoorlog in het Land van Altena.

Daarom richt Bert van Straten zich in het bijzonder op de burgemeester van de voormalige gemeente Woudrichem, de verschrikkelijke teloorgang van Joodse Woerkummers en de rol van het plaatselijke bestuur daarin. In zijn onderzoek wordt elke steen omgekeerd en haalt hij verschillende bronnen aan, waardoor er een compleet beeld neergezet wordt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl