Opening zadenbieb in Hank

Foto: Aangeleverd
29 april 2024, 17:02
Verlopen

HANK - Plukroute Hank en de Bibliotheek CultuurPuntAltena openen op 30 april een zadenbibliotheek in de Bibliotheek in Hank.

Een zadenbieb werkt zoals een gewone bibliotheek; mensen ‘lenen’ (kosteloos) zaden van eetbare en niet eetbare planten. Een dergelijke zadenbieb loopt al op meer dan 100 plaatsen in Nederland. De hoogste tijd om deze ook in Hank te openen. De opening is op dinsdag 30 april om 14.00 uur in de Bibliotheek in Hank (Pastoor Lipsplantsoen 12, Hank). Wanneer u zaden leent uit de zadenbieb, laat u de zaden groeien tot een plant. Laat de plant bloeien en in zaden schieten. Oogst de zaden van de plant en lever, een deel van deze zaden, aan het einde van weer in bij de zadenbibliotheek.

Voorlopig is het nog een tijdelijk project om te kijken of het aanslaat. Plukroute Hank regelt de zaden met bijbehorende verpakkingen en informatie. De Bibliotheek zorgt voor ruimte om de zadenbieb uit te stallen waarbij er ook bepaalde boeken over het telen van planten bij de uitstalling worden neergelegd. Aan het einde van het jaar kijken de partijen samen of het project een doorstart krijgt. De zadenbieb is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek in Hank. Kijk op www.bibliotheekaltena.nl/openingstijden voor de exacte openingstijden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl