Altena wil hoge winsten op doorverkoop panden voorkomen

Foto: Archief
30 april 2024, 22:19
Verlopen

GIESSEN - Altena wil in de toekomst voorkomen dat een projectontwikkelaar hoge winsten maakt bij de doorverkoop van een voormalig gemeentelijk pand.

Het college komt met die toezegging naar aanleiding van de verkoop van de voormalige kleuterschool De Gonzende Korf in Giessen. De ChristenUnie stelde eerder dit jaar kritische vragen over de verkoop waarmee een ontwikkelaar vele tonnen winst heeft gemaakt.

Dat heeft ook het college verrast, zei wethouder Tanis tijdens de raadsvergadering. Omdat er de komende tijd nog meer oude schoolgebouwen in de verkoop gaan, zegde hij de raad toe dat het college daarbij speculatie tegen zal gaan. Maar hoe Altena dat gaat doen is vooralsnog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl