Stijging aantal jongeren met jeugdzorg

Foto: Archief
30 april 2024, 22:21
Verlopen

ALTENA - In Altena kregen vorig jaar 1520 jongeren tot en met 22 jaar jeugdzorg.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het aandeel kinderen in de jeugdzorg ligt daarmee hoger dan twee jaar geleden: van 9,3 procent in 2021 is het gestegen naar 9,8 procent. Ook het aantal kinderen in Altena met jeugdhulp steeg vorig jaar: van 9,1 naar 9,7 procent, oftewel 1500 jongeren tussen de 0 en 23 jaar.

Onder jeugdhulp valt alle zorg aan kinderen en hun ouders bij psychische, psychosociale en gedragsproblemen, bij verstandelijke beperkingen bij jongeren en bij opvoedingsproblemen bij de ouders. Van alle kinderen onder de 18 jaar in Altena hadden er 55 te maken met jeugdbescherming, dat betekent dat ze onder toezicht zijn gesteld of dat er een voogdijmaatregel is genomen. Verder kwamen vijf jongeren tussen de 12 en de 23 jaar in aanraking met de jeugdreclassering.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl