Voorstelling over Tweede Wereldoorlog op Biesbosch MuseumEiland

Foto: Archief
30 april 2024, 22:29
Verlopen

WERKENDAM - Jongeren spelen op 4 en 5 mei de voorstelling TussenTijd op het Biesbosch MuseumEiland. Het publiek wandelt langs theaterscènes gebaseerd op verhalen van de Tweede Wereldoorlog en het kunstwerk ‘’Waiting for it to end…’’ van Alaa Minawi.

TussenTijd is gemaakt door jongeren uit de Biesboschregio in het kader van Theater Na de Dam. Samen met professionele theatermakers spraken zij met ooggetuigen over herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en verdiepten ze zich in de geschiedenis van het gebied. Na de bevrijding van Noord-Brabant werd de Biesbosch een grensgebied met het nog niet bevrijde Zuid-Holland. Liniecrossers maakten gevaarlijke overtochten om mensen te helpen. De dilemma’s van het leven tussen bezet en bevrijd gebied zijn vandaag de dag nog net zo actueel.

TussenTijd is een samenwerkingsproject tussen ToBe Dordrecht, Brabant Herinnert, Artifex, Theater Na de Dam en het Biesbosch MuseumEiland en is onderdeel van het programma De Kunst van Vrijheid. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tobe.nl/theaternadedam en op 5 mei is er een Vrijheidsmaaltijd te reserveren via www.biesboschmuseumeiland.nl/exposities/vrijheidsmaaltijd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl