Altena wil meer doen voor vluchtelingen

Foto: Archief
11 mei 2024, 14:28
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena wil meer doen voor vluchtelingen dan enkel het bieden van onderdak. Dit is het belangrijkste bericht van het programma ‘Opvang huisvesting bijzondere doelgroepen’ wat door het college van Altena is vastgesteld.

De gemeente wil dat vluchtelingen zich zo snel mogelijk veilig en thuis voelen en een volwaardig onderdeel worden van de samenleving. Om die doelen te bereiken zet de gemeente in op het creëren van draagvlak bij de inwoners. Hoe dat precies moet gebeuren, moet nog uitgewerkt worden, maar wel staat voorop dat communicatie met de buurt belangrijk is rond nieuwe opvanglocaties.

Altena heeft momenteel vijf opvanglocaties. Voor vluchtelingen uit Oekraïne zijn op dit moment ruim voldoende plaatsen. Voor statushouders en voor asielzoekers moet nog meer ruimte gevonden worden. Hiervoor heeft het college tot 30 juni volgend jaar de tijd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl