Programma Muziekwijzer Altena zeer succesvol

Foto: Pixabay
11 mei 2024, 14:31
Verlopen

ALTENA - Meer scholen dan verwacht doen in Altena mee aan het programma Muziekwijzer Altena, waarbij jonge kinderen in contact komen met muziek.

Burgemeester en wethouders stellen vanwege dit succes de gemeenteraad voor om bovenop het al begrote bedrag van 105.000 euro per schooljaar, een extra budget van nog eens ruim 15.000 euro beschikbaar te stellen voor muziekonderwijs aan de jongste kinderen. Muziekwijzer Altena startte in 2021 met zeven deelnemende scholen. Inmiddels doen er nu achttien scholen mee en bovendien hebben nog eens drie scholen aangegeven ook mee te willen doen.

De gemeente betaalt mee aan de lessen, het programma wordt uitgevoerd door Bibliotheek CultuurPuntAltena. De overeenkomst tussen de gemeente en de bibliotheek loopt in augustus af, maar het college stelt voor de samenwerking met vijf jaar te verlengen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl