Woerkumer Biergilde ontvangt brouwer Léon Rodenburg

Foto: Archief
11 mei 2024, 16:53
Verlopen

WOUDRICHEM - Op 16 mei, de derde donderdag van de maand, ontvangt Woerkumer Biergilde brouwer Léon Rodenburg.

Léon is al 2 jaar actief als brouwer en biersommelier bij De Magistraat. Sinds 1 mei j.l. is hij ook toegetreden tot het management team door verwerving van een minderheidsbelang in de brouwerij. Een slimme zet van Hans Anton en Clement Verschoor, die samen in 2019 met de brouwerij begonnen zijn, want Léon heeft niet alleen smaak maar is ook zeer deskundig. Léon: “Bij bierbrouwen gaat het om kwaliteit en consistentie in het gehele proces van ingrediënt tot gebottelde fles. Een keertje bier brouwen kan iedereen, maar consistent écht goed bier brouwen vereist kennis, kunde en volledige focus. Het zal voor mij nu eenvoudiger worden om alles te overzien en te plannen. Met de verwachting dat we verder gaan groeien zal die planning een belangrijke sleutel zijn voor succes?”

Woerkumer Biergilde verheugt zich zeer op de proeverij op 16 mei, waarbij Léon vijf bieren zal meenemen die zijn signatuur dragen. Deelnemers dienen zich voor op te geven via info@woerkumerbiergilde.nl. De aanvang is om 20.00 uur.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl