Nationaal Park De Biesbosch bestaat 30 jaar

Foto: Staatsbosbeheer
15 mei 2024, 17:34
Verlopen

WERKENDAM - Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat de Biesbosch de status nationaal park kreeg. Onder de noemer De Biesbosch, B&B vol leven, nodigt het Biesboschnetwerk omwonenden en bezoekers uit om dit jubileum mee te komen vieren.

De aftrap van de feestelijkheden vindt plaats in estafettevorm op 24 mei, 1 en 8 juni. Het eerste moment is op 24 mei, de Europese Dag van het Park, en vindt plaats op het Biesbosch MuseumEiland in gemeente Altena. De week erna, op 1 juni, organiseert Biesboschcentrum Dordrecht de Dag van de Biodiversiteit met diverse activiteiten. Drimmelen neemt op 8 juni het stokje over met een feestelijke bijeenkomst in de Bernarduskerk in Made.

Op vrijdag 24 mei begint het programma om 13.45 uur met de overhandiging van het eerste doosje vol verhalen door Sandra den Adel, Provinciehoofd Zuidwestelijke Delta Staatsbosbeheer, aan een Biesboschgids en een Biesboschgastheer uit Altena. Aansluitend zijn er om 14.00 en om 16.00 uur filmvertoningen en lezingen van boswachter Harm. Wilt u hier bij zijn? Aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer op https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/arenden-van-de-biesbosch-film-en-lezing.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl