Dorpsstrategie Almkerk zet in op nieuwe sportlocatie en woningbouw

Foto: Archief
17 mei 2024, 17:51
Verlopen

ALMKERK - Het college van B&W heeft een voorkeursrichting gekozen voor de ruimtelijke ontwikkeling van Almkerk.

In de dorpsstrategie voor 2040 en verder zet het college in op een sportlocatie aan de overkant van de Alm tegenover het gemeentehuis. Aansluitend aan het gebied van sport voorziet de gemeente ten oosten hiervan woningbouw. Ook wordt er ingezet op woningbouw op de locatie Mottekasteel en op de vrijkomende locatie van de huidige sportvelden. De winkelvoorzieningen blijven in het huidige centrum, waarbij de wens is dat het centrum geoptimaliseerd wordt.

In gesprekken met onder meer omwonenden, verenigingen, dorpsraden en detailhandel is vorig jaar input opgehaald en zijn scenario’s besproken. Naast deze inbreng is in de afweging gekeken naar uitkomsten van aanvullend onderzoek. Zo is er onderzoek gedaan naar wat keuzes betekenen voor bijvoorbeeld mobiliteit, het landschap en gezondheid. Op basis van deze uitkomsten is een voorkeursrichting gekozen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl