Celstraf van vijf maanden voor veroorzaker ongeval in Wijk en Aalburg

Foto: Archief
18 mei 2024, 18:23
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De rechtbank in Breda legde vrijdag de 59-jarige F. S. uit Veen een celstraf op van vijf maanden en een rijontzegging van drie jaar.

F. S. stapte in januari vorig jaar onder invloed van alcohol en medicatie in zijn auto. Op de Rivelstraat in Wijk en Aalburg had hij zijn auto niet meer onder controle en knalde uiteindelijk tegen een boom aan. De bestuurder en de andere inzittende van de auto moesten gereanimeerd worden. De bijrijder liep neurotrauma op als gevolg van het ongeval. Hoe het nu met hem gaat is niet bekend. F. S. weet volgens eigen zeggen niets meer van het ongeval. Hij heeft in coma gelegen en kampt met geheugenverlies.

De verdachte gaf aan het einde van de zitting aan dat hij zich kon vinden in de straf. Hij heeft spijt en is zeer aangedaan. Als een soort van bedankje had hij zelfs een bloemetje meegenomen voor de rechter.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl