Demissionair minister van medische zorg doet oproep aan gedupeerden gebedsgenezer Tom de Wal

Foto: Pexels.com
25 mei 2024, 12:18
Verlopen

WERKENDAM - Demissionair minister voor medische zorg, Pia Dijkstra, doet een oproep aan gedupeerden van gebedsgenezer Tom de Wal uit Werkendam om zich te melden met klachten bij de Inspectie van de Gezondheidszorg.

De Wal hield in het weekend van 25 en 26 mei drie keer een genezingsdienst in zalencentrum MECC in Maastricht. De minister liet weten in het vragenuurtje niet vooraf op te kunnen treden tegen gebedsgenezer de Wal. Volgens minister Dijkstra hebben patiënten ‘het grondwettelijke recht’ om te geloven wat ze willen. De minister vindt het wel een lastig dilemma en wil kijken wat mogelijk is. In de wet is al geregeld dat de inspectie kan optreden bij alternatieve zorgverleners als hun werk gezondheidsschade kan opleveren, of als ze mensen van de reguliere zorg afhouden of die zorg laten uitstellen. In het geval van De Wal kan Dijkstra niet beoordelen of hier sprake van is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl