Gemeente verzoekt leverancier mantelzorgwoning gebruik gemeente-logo te staken

Foto: Archief
25 mei 2024, 12:08
Verlopen

WOUDRICHEM - De gemeente Altena wil niet dat een leverancier van mantelzorgwoningen het gemeentelogo gebruikt en in hun teksten verwijst naar beleid van de gemeente.

Het bedrijf, Brastion Units van Bram de Keizer uit Woudrichem, wekt volgens Altena onterecht de indruk dat de gemeente betrokken is bij een commerciële informatiemiddag die het bedrijf donderdag organiseerde op Golfpark Almkreek.

Daarnaast verwijst het bedrijf in de wervingscampagne en op de website meerdere malen naar nieuw beleid over mantelwonen in Altena, maar dat beleid bestaat nog niet. Het is wél in de maak. Daarmee moet het voor inwoners makkelijker worden een extra woning op het erf te plaatsen naast een bestaande woning, het zogeheten mantelwonen. Maar volgens een woordvoeder van de gemeente kunnen inwoners daarvoor nog geen aanvraag indienen en die indruk wekt Brastion wel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl