Nationale Archeologiedagen op Slot Loevestein

Foto: Slot Loevestein
26 mei 2024, 13:57
Verlopen

POEDEROIJEN - Loevestein is een bijzondere archeologische site. Onder de grond ligt een schat aan informatie: de sporen van het leven, wonen en werken van onze voorouders. Het grootste deel van de collectie van Loevestein, zo’n 6.000 stukken, bestaat uit archeologica, die men er zelf heeft opgegraven.

Op 15 en 16 juni is de Archeologische werkgroep ‘Loevesteyn’ aanwezig op het slot om u alles te vertellen over de meest bijzondere bodemvondsten. Bijzonder om te weten hoe een object in de bodem is beland, soms om hoe het bewaard is gebleven en soms maakt juist het opgravingsverhaal het object zo interessant. Een ding is zeker, de bodemvondsten vertellen ons verhalen. Met de grootste on-site archeologische collectie van Nederland is Slot Loevestein dé aangewezen plek om u onder te dompelen in archeologie. Op 15 en 16 juni heeft men tijdens de Nationale Archeologiedagen daarom leuke activiteiten voor jong en oud.

Bezoek de website www.slotloevestein.nl voor meer informatie over de Nationale Archeologiedagen en informatie over toegang en tijden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl