NL-alert testbericht op maandag 3 juni

Foto: Campagneteam NL-alert
26 mei 2024, 13:00
Verlopen

ALTENA - Op maandag 3 juni rond 12.00 uur verstuurt de overheid een NL-Alert testbericht via uw telefoon.

Met dit testbericht ervaart u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wanneer u het testbericht ontvangt, hoeft u niets te doen. Bijna alle Nederlanders van 12 jaar en ouder (92%) ontvangen het NL-Alert testbericht. De overheid verstuurt deze twee keer per jaar, op de eerste maandag van juni en december. In het bericht staat duidelijk dat het om een test gaat.

Het alarmgeluid van NL-Alert klinkt anders dan een normaal bericht. Om NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiel aanstaan. Verder hoeft u niets in te stellen. Gebruikt u oordopjes of een koptelefoon? Dan kan het testbericht hard klinken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl