Altena stuurt ook in 2025 aan op sluitende begroting

Foto: Archief
29 mei 2024, 19:00
Verlopen

ALTENA - Het college van Altena stuurt ook in 2025 aan op een sluitende begroting.

Maar vanwege onder andere door loon- en prijsstijgingen is een sluitende begroting niet vanzelfsprekend. Bovendien laat het meerjarenperspectief vanaf 2026 tekorten zien van enkele miljoenen, vooral omdat dan inkomsten vanuit het Rijk teruglopen. Daarom moet het college en de gemeenteraad keuzes maken hoe kosten te dempen en inkomsten te vergroten.

Om de begroting voor 2025 sluitend te krijgen is het nodig om 1,1 miljoen om te buigen binnen het bestaande beleid. Dit doet Altena door de WMO efficiënter in te regelen, het deels temporiseren van onderhoud en het deels versoberen van beheer openbare ruimte. Daarnaast wordt er 2 miljoen euro uit de algemene reserve overgeheveld. Hierdoor kan de OZB stijging beperkt worden tot slechts de stijging van de inflatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl