CDA Altena stelt vragen over ophalen oud papier

Foto: Archief
11 juni 2024, 20:22
Verlopen

ALTENA - CDA Altena heeft het college schriftelijke vragen gesteld over het inzamelen van papier door verenigingen in Altena.

Het inzamelen door verenigingen is begin 2023 gestopt. Het bedrijf waarmee de gemeente Altena afspraken had gemaakt, kon haar verplichtingen niet meer nakomen. Vorig jaar is de gemeenteraad geïnformeerd over de compensatie voor de betrokken vrijwilligersorganisaties, om hen in 2023 volledig te vergoeden voor de gemiste inkomsten uit de inzameling van oud papier.

CDA Altena-raadslid Arie-Pieter Verdoorn wil weten of er plannen zijn om de inzameling van oud papier door vrijwilligers in de toekomst weer mogelijk te maken en welke alternatieve inkomstenbronnen er vanuit de gemeente beschikbaar zijn voor deze organisaties.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl