Jaarlijkse Truckersdag keert terug op 22 juni

Foto: Archief
11 juni 2024, 20:35
Verlopen

ALTENA - De jaarlijkse Truckerdag keert dit jaar terug.

Dat gebeurt op zaterdag 22 juni. Vorig jaar ging de dag niet door vanwege aangescherpte veiligheidsvoorschriften. Tijdens eerdere edities namen begeleiders plaats op het bed in de trucks, maar nadat dit in 2022 bij een rit in het noorden van het land misging, pasten de verzekeraars de regelgeving rondom deze ritten drastisch aan. Stichting Sport en Spel Gehandicapten, die de Truckersdag organiseert, heeft een oplossing gevonden. Alleen als het medisch noodzakelijk is gaat er nog een begeleider mee.

Naar verwachting doen zaterdag 22 juni zo’n honderd vrachtwagens mee. De route start bij Van der Stelt Logistics in Giessen en voert verder langs de kernen Andel, Rijswijk, Woudrichem, Oudendijk, Sleeuwijk, Werkendam, Nieuwendijk en Almkerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl