Vier meldingen over Tom de Wal ontvangen

Foto: Archief
17 juni 2024, 22:14
Verlopen

WERKENDAM - Bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn de afgelopen weken vier meldingen binnengekomen over evangelist en gebedsgenezer Tom de Wal en zijn Frontrunners Ministries.

Die kwamen binnen na een oproep daartoe van demissionair minister van volksgezondheid, Pia Dijkstra. De IGJ doet onderzoek naar de klachten, maar kan niets zeggen over de inhoud. Ook niet hoe lang het onderzoek gaat duren. De Wal stelt dat hij door te bidden allerlei ziektes en gezondheidsproblemen kan genezen.

In Dussen wil hij een megakerk bouwen om er gebedsgenezingsdiensten te houden. Vooralsnog past dat niet binnen het huidige bestemmingsplan. De gemeente Altena besloot eerder zes maanden de tijd te nemen om de plannen te bestuderen en over de vergunningsaanvraag te beslissen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl