Ontwikkeling riviernatuur langs de Maas

Foto: Archief
19 juni 2024, 20:23
Verlopen

REGIO - Rijkswaterstaat gaat de komende jaren werken aan de riviernatuur langs de Maas bij Altena en Waalwijk.

De werkzaamheden komen voort uit de Europese Kaderrichtlijn Water, die bepaald dat EU-landen moeten zorgen dat hun wateren een goed leefgebied zijn voor de planten en dieren die er thuishoren.

Langs de Afgedamde Maas, Benedenmaas en Bergsche Maas gaan daarom flinke stukken rivieroever op de schop, en op sommige plekken krijgt de rivier er complete neven- of oevergeulen bij, al dan niet meestromend. Zo komt ten zuiden van Genderen een meestromende oevergeul van zo’n twee kilometer lang. Daarbij wordt rekening gehouden met de waarde van het gebied voor diverse weidevogels. De lichtmasten en het gemaal dat bij hoogwater overtollig water moet afvoeren, blijven behouden. Dat geldt ook voor de Amerikaanse windmotor. Al het werk moet voor eind 2027 klaar zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl