Aangepast maairegime dijken

Foto: Archief
22 juni 2024, 14:22
Verlopen

REGIO - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken, zo meldt Waterschap Rivierenland.

Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige trajecten bij uitzondering in één ronde. Waterschap Rivierenland maait dijken gefaseerd voor de biodiversiteit. Gewoonlijk wordt een deel van de begroeiing vroeg gemaaid, in mei, om laatbloeiers een kans te geven. De rest volgt later in juni. Zo is er altijd plek voor flora en fauna om te bloeien en te schuilen.

De vele regen verhinderde dit voorjaar het vroeg maaien van dijken. Op natte hellingen is het moeilijk om te maaien en maaisel te ruimen. Ook is er grote kans op schade aan de grasmat, de eerste bescherming van de dijk. Een aantal dijken worden bij uitzondering voor de zomer in één keer gemaaid.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl