Tanja Cuppen door Algemeen Bestuur aanbevolen als nieuwe dijkgraaf

Foto: Waterschap Rivierenland
22 juni 2024, 14:31
Verlopen

REGIO - Het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland heeft besloten om Tanja Cuppen aan te bevelen als nieuwe dijkgraaf.

Zij volgt hiermee Co Verdaas op. Tanja Cuppen is een nieuw gezicht in de waterwereld. Zij is een ervaren bestuurder en heeft dertig jaar ervaring in de financiële wereld en maatschappelijke functies. Zij was tot eerder dit jaar lid van de raad van bestuur van ABN AMRO als Chief Risk Officer. Daarnaast is Tanja Cuppen commissaris bij zorgverzekeraar Menzis en lid van de Adviescommissie Maatwerkafspraken Verduurzaming Industrie.

De aanbeveling van het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland wordt via Gedeputeerde Staten van Gelderland voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, die Tanja Cuppen voordraagt voor benoeming bij Koninklijk Besluit. De benoeming geldt voor een periode van zes jaar, waarna de dijkgraaf herbenoemd kan worden. Als de voordracht wordt overgenomen begint Tanja Cuppen naar verwachting op 1 oktober als dijkgraaf bij Waterschap Rivierenland. Tot die tijd is Goos den Hartog waarnemend dijkgraaf.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl