Maatregelen vergroten verkeersveiligheid Bandijk

Foto: Pexels.com
25 juni 2024, 22:20
Verlopen

WERKENDAM - De gemeente Altena gaat maatregelen nemen om de verkeersveiligheid op de Bandijk in Werkendam te vergroten.

Het open landschap en relatief weinig verkeer verleiden veel automobilisten om veel te hard te rijden, blijkt uit een verkeerskundig onderzoek. Daarom komen er meer verkeersdrempels. Om kruispunten meer opvallende te maken worden ze met plateaus verhoogd en van een andere kleur voorzien. Hetzelfde gebeurt met een aantal kruisingen met fietspaden. Verkeersborden gaan de voorrangsregel extra benadrukken. Bij de kruising met de Biesboschhaven komt een duidelijkere afscheiding tussen beide weghelften. Om de bever beter te beschermen komen er drie faunapassages.

Voor alle maatregelen heeft Altena een bedrag van 760.000 euro uitgetrokken. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in het voorjaar van 2025.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl