Nationale Nachtvlinder Nacht op 6 juli

Foto: Archief
30 juni 2024, 14:04
Verlopen

GIESSEN - Ook dit jaar doet Altenatuur weer mee aan de Nationale NachtvlinderNacht (NNN) op het terrein van Fort Giessen.

Wat niet veel mensen weten is dat er zijn veel meer nachtvlinders dan dagvlinders zijn. Ze dragen wonderlijke namen als Huismoeder, Goudvenstertje of Spinner. Er is inmiddels door de vlinders jaarlijks te inventariseren een aardig beeld ontstaan van de vele soorten die in Altena voorkomen. Er staan er al meer dan tweehonderd op de lijst. Op het terrein worden om de vlinders te lokken, een aantal spierwitte lakens opgesteld die aan de achterkant met felle lampen worden verlicht. Daar komen de vlinders massaal op af. Afhankelijk van het succes wordt er tot in de kleine uurtjes doorgegaan om de vlinders te determineren en te administreren. Daarna worden ze weer losgelaten.

Iedereen, jong of oud, is op zaterdagavond 6 juli vanaf 22.30 uur welkom om mee te genieten van de geheimzinnige vlinders, die in het donker van de nacht een verborgen bestaan leiden. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Meer informatie is te lezen op de website www.altenatuur.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl