Toch nog een mogelijke kans op windmolens bij Avelingen

Foto: Archief
2 juli 2024, 21:49
Verlopen

REGIO - Als de gemeenteraden van Gorinchem en Molenlanden op 9 juli onverhoopt geen besluit nemen over de locaties voor de plaatsing van windturbines, zal de locatie Avelingen weer opgepakt worden.

Dat schrijft het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland in een brief aan de twee wethouders van de gemeenten. De provincie neemt dan zelfstandig een besluit over welke locaties aanvullend worden opgenomen in de verordening.

Nadat tegen Avelingen onder andere vanuit Sleeuwijk verzet kwam, heeft Gorinchem naar alternatieve locaties gezocht en er twee gevonden. Maar tegen deze nieuwe locaties komt vooral vanuit Molenlanden verzet. Een patstelling dreigt. Vandaar dat de provincie Zuid-Holland nog maar eens laat weten Avelingen als geschikte locatie voor windturbines te zien.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl